Utespa

Utespa
Med ett utespa i trädgården har du möjlighet att när som helst unna dig en stunds avkoppling och njuta av äkta vardagslyx. Det är svårt att beskriva känslan av att sjunka ner i ett varmt spabadkar en kall vinterkväll och blicka upp mot stjärnorna, det är något som måste upplevas!
Kombinera detta med mysig belysning, lite avslappnande musik och kanske något gott att dricka och du har skapat rätt förutsättningar för en stunds avkoppling mitt i vardagens alla måsten. Med ett utespa kan du unna dig denna upplevelse varje gång du känner för det, året om.

Bada ute året om
Sverige har ett, minst sagt, växlande klimat och normalt sett är badsäsongen ganska kort och avgränsas till ett par månader om året. Med ett utespa kan du njuta av både svalkande och varma bad oavsett säsong. Oavsett väder, temperatur eller årstid kan du alltid njuta av ett dopp när du äger ett utespa.

Utespa – En investering i hälsa och välmående
Att ett värmande bad, speciellt i kombination med massagestrålar, är ett bra sätt att bota krämpor är ingen nyhet. Värme och massage gör underverk för ömmande muskler och leder.
Att kunna lägga sig ner i ett varmt bad utomhus under bar himmel en sen kväll och stirra upp mot stjärnorna gör även underverk för ditt välmående. Med ett utespa kan du när som helst unna dig en spaupplevelse utan att behöva planera in en resa till en spaanläggning, boka hotell, fixa barnvakt med mera, ditt utespa finns där när du behöver det.
Har du haft en stressig dag på jobbet, eller en hektisk vecka full med måsten? Då är det bara att gå ut till ditt utespa och ge dig själv lite välbehövlig egentid med tända ljus och ett varmt och skönt bad. Unna dig lite lyx i tillvaron hemma.

Att tänka på när man ska köpa utespa
Hur väljer man då rätt spabad?
Det första du bör fundera över är hur många sittplatser du vill ha i ditt spabad. Är det tänkt att hela familjen ska kunna bada tillsammans eller att ni ska bjuda in vänner till en avkopplande spaupplevelse? Om detta är tanken så behöver ni ett spabad med lite mer utrymme och fler sittplatser än om det exempelvis bara är två personer som ska använda badet. Självklart kan ju plats, utrymme och budget vara avgörande, men ett vanligt spabad har ofta plats för 5 – 6 personer.
Vad kostar det att köpa ett utespa?
Kostnaden för ett utespa varierar såklart beroende på hur många personer det ska rymma, vilka funktioner som ska finnas i ert spa, materialval, tillbehör, bland annat. Det är viktigt att man noga tänker igenom hur man kommer använda sitt spabad. Det är svårt att utöka ett spabad för 6 personer till ett för 12 personer. Utöver priset för själva badet tillkommer ju kostnaden för att hålla i gång ditt spa året om. Om man badar ett par gånger i veckan och håller en temperatur på ca 38 grader handlar det om en elförbrukning på uppskattningsvis 3000 – 4000 kWh per år. Oavsett pris är det viktigaste att det känns rätt.
Bästa placering för spabad
Placeringen är en annan viktig sak att fundera på. Ska ert utespa vara fristående på tomten eller vill ni ha det nedsänkt i exempelvis altanen? Ska ert utespa stå direkt på marken är det viktigt att underlaget är väl isolerat. Om underlaget är en gräsmatta bör man gräva ut cirka 20 cm, fylla upp med makadam och sedan lägga på markisolering så att det är väl dränerat. Vissa väljer att gjuta en betongplatta som man sedan ställer spabadet på. Det ger ett stabilt och bra underlag.
Det är viktigt att badet är lättillgängligt och om möjligt så bör du försöka placera badet så det är lätt åtkomligt från huset då det ökar chansen att du faktiskt nyttjar spabadet så ofta som möjligt.
Platsen och utsikten är en annan sak som du bör tänka över, att ha ett utespa handlar om mer än att bada, det är en upplevelse och då blir utsikten från ditt spabad en viktig detalj. Försök om möjligt att placera badet så att du har en vacker utsikt att blicka ut över när du tar dig ett avslappnande bad.

Hur underhåller man bäst sitt utespa?
Regelbundet underhåll
Genom att regelbundet rengöra och hålla efter sitt spabad har man inte bara ett som alltid är redo att användas, utan man förlänger också förlänger man också dess livstid. Enkla tumregler är att rengöra filtret två gånger per månad, och byta ut filtret var 4 – 6 månad.
Tänk också på att byta ut vattnet med jämna mellanrum. Om du har kommunalt vatten och badar någon gång varje vecka bör du byta ut vattnet var 2 – 4 månad. Har du egen brunn kan du behöva byta det oftare.
Läs mer om underhåll av spabad och utespa eller kontakta oss så kan vi guida dig mer om underhåll.
Tänk på hygienen
Även om du har ett nytt filter och rengör vattnet med klor så är det alltid viktigt att tänka på hygienen när man badar. Oavsett om man är ensam eller 6 personer i badet bör man ta en dusch innan.

Våra utespa
NORDPOOL
Att vi heter Nordpool är inte någon slump. Våra bad är utvecklade i Sverige för svenskt klimat. Vi har lagt extra möda vid att isolera och skapa bad som klarar av att hålla temperaturen uppe trots bister midvinterkyla i månader. Alla våra spabad har 3-skikts isolerade vilket ger en bättre värmehållning till mycket lägre kostnad än andra spabad.
Den separata cirkulationspumpen bidrar till minimal energiförbrukning och rostfria munstycken är andra detaljer som passar för Nordiska Klimat, och är snällare för både miljö och plånbok.
Läs mer om utespa från Nordpool
SVENSKA BAD
Vi designar och tillverkar spabad speciellt framtagna för vårt nordiska kalla klimat. Det betyder att vi har en unik och djup kunskap om material, teknik och konstruktion. Vi arbetar dagligen målinriktat med design, ergonomi och miljövänlighet. Allt för att ditt spabad ska vara en ren njutning och en bra badupplevelse.
Läs mer om utespa från Svenska Bad
SVENSKA PRO
Dags för ett premiärdopp i ditt personliga spa! Med vår byggbara Pro Serie har vi tagit spabad till en ny nivå. En nivå full av möjligheter som innebär att du kan designa ditt personliga spabad och skapa din egen unika badmiljö. Självklart är spabad från Svenska Pro speciellt framtagna för att passa svenska förhållanden, så att du kan simma lugn oavsett väder och vind.
Läs mer om utespa från Svenska Pro
Hitta ditt utespa hos Svenska Bad
Vi har ett brett sortiment av spabad i många olika modeller och utföranden samt ett stort urval av tillbehör och produkter till ditt bad.
Vi erbjuder spabad med många olika funktioner så som massagestrålar, belysning, bubbelfunktion med mera. Hör av dig till oss med dina önskemål så hjälper vi dig hitta rätt modell till rätt pris. Hos oss köper du inte bara ett spabad. Du investerar i din egen hälsa och välmående.
Kontakta oss om du har frågor om vårt sortiment, eller för mer information och inspiration!

Se våra spabad – länk: https://svenskabad.se/produkt-kategori/spabad/
Hitta återförsäljare – länk: https://svenskabad.se/hitta-butik/