Rengöring av filter

Spabadets filter spelar en avgörande roll för att se till att vattnet i ditt spabad förblir fräscht och klart. Det fungerar som en barriär som fångar upp alla typer av oönskade partiklar som inte hör hemma i spabadet. Det kan vara allt från smuts och kalk till organiska partiklar, hudrester och smink. Där det finns smuts av olika slag, finns också en potential för bakterietillväxt, vilket kan påverka både vattnets kvalitet och din badupplevelse. För att säkerställa den bästa möjliga badupplevelsen är det viktigt att regelbundet rengöra och underhålla spabadets filter.
Att sköta om filtret innebär att regelbundet rengöra det med lämpliga produkter och byta ut det vid behov. Genom att följa dessa enkla steg kan du säkerställa att ditt spabad fortsätter att erbjuda en ren och njutbar badmiljö under lång tid framöver.

Rengöring av filtret

Vi rekommenderar att du rengör filtret minst en till två gånger i månaden. Är du en flitig badare kan det behövas rengöring varje vecka. Om du bytt vatten i spabadet är det läge att rengöra det några gånger i veckan den första tiden. Ett filter som rengörs regelbundet håller längre, ger fräschare vatten – och skönare bad. För att säkerställa att filtret fortsätter att fungera effektivt är det viktigt att rengöra det på rätt sätt och med lämpliga produkter. Att endast använda vatten är oftast inte tillräckligt eftersom vatten inte effektivt bryter ner fett.

Gör så här:

  1. Ta bort filtret från spabadet.
  2. Skölj av löst smuts och partiklar. Detta kan enkelt göras med hjälp av en Water Wand eller med Estelle Filtertvätt.
  3. Spreja Spa Filter Cleaner från topp till botten på filtret och låt verka i 5 minuter.
  4. Efter att skummet har lagt sig, skölj filtet. Detta kan återigen göras med hjälp av en Water Wand eller med Estelle Filtertvätt
  5. Nu är filtret redo att åter leverera fräscht badvatten till ditt spabad!

Byte av filter

När det gäller att byta filter bör du ta hänsyn till hur ofta ditt spabad används. Ett filter som används i ett spabad 1-2 gånger i veckan kan vanligtvis hålla i ungefär ett år. Om du använder ditt spabad oftare än så, rekommenderas det att byta filter varje halvår. För de som badar ännu mer frekvent, som flera gånger i veckan eller till och med dagligen, bör filtret bytas ut varannan månad för att säkerställa en kontinuerlig och optimal filtrering av vattnet.

Rengöring av filter på spabad
0
Din varukorg är tom!

It looks like you haven't added any items to your cart yet.

Browse Products

Svenska Bad
Brogatan
335 73 Hillerstorp