Spabad

SPABAD FRÅN OCH FÖR SVERIGE

Som Sveriges största leverantör av spabad är vi stolta över vår kunskap. Den sträcker sig hela vägen från ritbord och design till materialval och tekniska lösningar. Ända sedan starten för 20 år sedan har vårt mål varit att leverera spabad av hög kvalitet till ett vettigt pris genom produkter anpassade för svenska förhållanden och svenska hem.

Vi sorterar våra spabad under tre varumärken – Nordpool, Svenska Bad och Svenska Pro. Nordpool är spabad med god standard som har allt man behöver för en bra badupplevelse. I Svenska Bad och Svenska Pro har vi samlat det bästa av vår erfarenhet och kunskap och utvecklat modeller som alla håller toppklass i komfort, design och energieffektivitet.

Spabad för alla – njutning för dig

SPABAD FÖR ALLA – NJUTNING FÖR DIG

Svenska Bad är mer än bara en leverantör och producent av spabad. Vi är passionerade experter på allt som rör spabad. Vi erbjuder inte bara högkvalitativa produkter utan också service och support efter ditt köp och under ditt spabads livsstid. Vårt mål är att vara din partner hela vägen – från val av bad till installation och underhåll.

Att hitta och välja rätt spabad kräver övervägande och planering. Inte minst eftersom ditt bad kommer vara en långvarig och värdefull del av ditt liv – och ditt hem. Luta dig mot vårt breda sortiment och vår expertis när du väljer ditt spabad.

SVENSKA BAD – DITT FÖRSTAVAL FÖR SPABAD

Vare sig du letar efter enkel avkoppling, en plats att samla vänner och familj, eller en väg till förbättrad hälsa, kan ett spabad från Svenska Bad vara precis det du behöver. Låt oss hjälpa dig hitta det perfekta spabadet för dig och skapa din egen oas av lugn och njutning hemma.

Tänk dig att stiga in i ett bubbligt, varmt bad efter en lång dag. Ljudet av vattnet, känslan av bubblor som masserar din trötta kropp. En klar stjärnhimmel ovanför och en behaglig doft av aromaterapi runt dig. Detta är bara en del av upplevelsen när du äger ett spabad från Svenska Bad.

Spabadet är inte bara en plats för avkoppling. Det kan också vara en plats för samvaro med familj och vänner. Njut av livets goda stunder tillsammans, med ett glas vin eller en god bok, i ditt privata utomhusspa. Det är den perfekta platsen för att stärka relationer, slappna av och njuta av livet.

Svenska Bad – ditt förstahands val av spabad
Välj rätt spabad för dig

VÄLJ RÄTT SPABAD – FÖR DIG

Vi på Svenska Bad erbjuder en mängd modeller och vi är säkra på att vi har rätt spabad för just dig och din hem. När du väljer spabad finns en mängd olika faktorer som spelar in. Storlek, form, material och antal platser, inne eller ute, funktioner som massage, ström och belysning. Det är viktigt att noggrant jämföra och överväga dessa faktorer, ditt utrymme och din budget för att hitta det bad som bäst passar dina behov och önskemål.

Är du osäker på vilket spabad du ska välja? Hör av dig till oss, så guidar vi dig till bästa möjliga köp. De ljumna sommarkvällarna i spabadet, eller krispiga vinterkvällar under klar himmel, behöver inte vara långt borta.

Frågor & svar om spabad

Ett spabad från Svenska Bad håller under lång tid. Däremot behöver du byta pump eller värmare efter några år. Reservdelar finns att köpa direkt från oss på Svenska Bad. Med andra ord är ett spabad en investering du, din familj och dina bekanta kommer kunna njuta av en lång tid framåt. En långvarig bringare av avkoppling och goda stunder.

Vi säljer även spabad med saltvatten. Ett saltvattenspa ger en speciell känsla, lite som att bada i havet. Vattnet är lent och lugnande, samtidigt energigivande. Spabad i saltvatten kräver dessutom mindre kemikalier för att hålla vattnet klart och rent. Vi erbjuder flera modeller som är anpassade för saltvatten, inklusive vårt Nordpool-sortiment och vissa modeller från Svenska Bad och Svenska Pro.

Följande modeller är anpassade för saltvatten:

Nordpool – Tor, Idun, Oden, Sarek och Abisko

Svenska Bad – Earl, Denver, Vancouver och Dallas XL

Svenska Pro – Samtliga modeller i Pro serien är anpassade för saltvatten

Vi erbjuder smidiga lösningar i form av Saltvattenpaket. I saltvattenpaketet ingår uppgraderade pumpar, värmare, munstycken, saltmaskin med mera.

Ett spabad behöver rengöras löpande för att badet ska fungera optimalt och hålla länge. Här får du några tips och råd om hur du tar hand om ditt spabad på bästa sätt.

RENGÖR FILTRET REGELBUNDET, CIRKA TVÅ GÅNGER PER MÅNAD
Ta ur filtret, spraya det med en filter cleaner och lägg ner filtret i en hink med vatten i cirka 30 minuter. Plocka sedan upp filtret och skölj av det under rinnande vatten.

Hur ofta du behöver byta filter beror på hur mycket du använder ditt spabad. Rekommendationen är att byta ut filtret var 4-6 månad, alltså minst två gånger per år.
Om du badar en till tre gånger per vecka i genomsnitt och har kommunalt vatten behöver du byta vatten ungefär 2-4 gånger per år. Har du egen brunn kan du behöva byta vatten oftare beroende på vattenkvaliteten där du bor.

Det finns många hälsofördelar med ett spabad. Du får när du än behagar möjlighet till ett svalkande och avslappnande varmt bad. Att efter en lång dag på jobbet, ett hårt träningspass eller vad det än må vara kunna sjunka ner i ett spabad är magiskt. Det är inte bara skönt, det finns också många ytterligare hälsofördelar rent kroppsligt.

SÄNKT BLODTRYCK
Det finns forskning gjord på vilka eventuella hälsofördelar det finns med att bada varmt. Enligt en publicerad forskningsrapport från 2016 framgår det att det finns en koppling mellan att bada varmt och sänkt blodtryck samt mindre stela blodkärl. (Källa: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5023696/)

BÄTTRE SÖMN OCH MINSKADE STRESSNIVÅER
Ett varmt bad är avkopplande och ger dig möjligheten att komma ner i varv. Ta en stund för dig själv och koppla bort vardagen en aning. En del av våra bad har dessutom inbyggda massagefunktioner vilket skänker ytterligare relaxmöjligheter. Låt ditt spabad bli en källa för lugn, avkoppling och minskad stress. Det kan bättra nattsömnen och livskvaliteten i stort.

ANTIINFLAMMATORISKA EFFEKTER OCH VIKTNEDGÅNG
Enligt en forskningsrapport från 2017 som finns publicerad på NCBI (National Center for Biotechnology Information) framgår det att man kan uppnå liknande effekter av att bada varmt som vid fysisk träning vilket ger ett antiinflammatoriskt skydd och i förlängningen kan påverka vikten positivt. (Källa: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5605168/)

MINSKAD SMÄRTA I RYGG OCH NACKE
Med hjälp av hydroterapi i form av massage och varmt vatten kan du mjuka upp stela leder och muskler samt öka blodflödet till och från hjärnan.

Att välja rätt storlek på spabad är en viktig del av köpprocessen, eftersom det påverkar både njutningen och funktionaliteten av ditt spabad. Här är några överväganden att tänka på när du bestämmer vilken storlek på spabad som är bäst för dig:

ANTAL ANVÄNDARE
Tänk på hur många personer som vanligtvis kommer att använda spabadet samtidigt. Om du ofta har vänner och familj över för bad, kan ett större spabad med plats för 6-8 personer vara lämpligt. För par eller små familjer kan ett mindre spabad för 2-4 personer vara tillräckligt och mer energieffektivt.

PLATS OCH INSTALLATION
Utöver antalet användare, är tillgängligt utrymme en avgörande faktor. Mät noga det område där du planerar att placera spabadet för att säkerställa att det passar. Kom ihåg att lämna extra utrymme runt spabadet för underhåll och för att människor ska kunna röra sig bekvämt runt det.

BUDGET
Större spabad kostar generellt mer än mindre modeller, inte bara i inköp utan också i drift och underhåll, inklusive energiförbrukning och mängden kemikalier som behövs för att hålla vattnet rent. Bestäm din budget och överväg kostnaderna för långsiktig drift och underhåll.

ANVÄNDNING
Fundera på hur du planerar att använda spabadet. Är det mest för avkoppling, eller vill du ha det för sociala tillfällen? Vissa spabad kommer med olika sittplatser och strålmönster som är anpassade för massage, vilket kan vara ett värdefullt tillägg om avkoppling och terapi är dina huvudsakliga mål.

FUNKTIONER OCH EXTRA TILLBEHÖR
Större spabad kan ofta innehålla fler funktioner som avancerade hydroterapisystem, belysning och musiksystem. Om dessa funktioner är viktiga för dig, kan det vara värt att överväga ett större spabad som kan stödja dessa teknologier.
Genom att ta hänsyn till dessa faktorer kan du göra ett välgrundat beslut som balanserar funktionalitet och komfort med ditt utrymme och budget. Kom ihåg att ett spabad är en investering i ditt välbefinnande, så det lönar sig att noggrant överväga vilken modell som bäst uppfyller dina behov.

Att ha ett spabad igång kan innebära olika kostnader beroende på flera faktorer. Här är några av de viktigaste aspekterna som påverkar kostnaden för att driva ett spabad:

ENERGIFÖRBRUKNING
Spabadets energiförbrukning är den största kostnaden. Den mängd energi som förbrukas beror på flera faktorer, inklusive spabadets storlek, isoleringens kvalitet, och hur ofta och hur länge spabadet används. Ett välisolerat spabad med en effektiv värmare och pump kan minska energiförbrukningen avsevärt. Att hålla ett termolock på när spabadet inte används hjälper också till att behålla värmen och minskar energiförbrukningen.

VATTENVÅRD OCH KEMIKALIER
Regelbunden underhåll och balansering av vattnet är nödvändigt för att hålla spabadet rent och säkert att använda. Detta inkluderar kostnaden för kemikalier som klor eller brom, pH-balanserare, och andra vattenreningstillägg. Dessa kostnader varierar beroende på vattnets kvalitet och hur ofta spabadet används.

UNDERHÅLL REPERATIONER
Precis som med andra hemapparater, kan spabad kräva underhåll och ibland reparationer. Pumpar, värmeelement, och andra mekaniska delar kan behöva bytas ut eller repareras över tid. Regelbundet underhåll minskar risken för dyra reparationer.

VATTENANVÄNDNING
Att fylla och ibland byta ut vattnet i spabadet innebär även en kostnad som beror på ditt kommunala vattenpris. 

KLIMAT & SÄSONG
Klimatet du bor i kan också påverka driftskostnaderna. I kallare klimat krävs mer energi för att hålla vattnet varmt, särskilt under vintermånaderna. Att placera spabadet på en skyddad plats kan hjälpa till att minska energiförbrukningen.

Även om det är en kostnad på att ha ett spabad igång, beror de exakta kostnaderna på dina specifika omständigheter och hur du sköter om spabadet. Genom att investera i ett energieffektivt spabad, sköta regelbundet underhåll och använda energisparande tekniker som termolock, kan du njuta av ditt spabad utan att kostnaderna springer iväg.

0
Din varukorg är tom!

Det verkar som att du inte har lagt något i varukorgen än.

Se alla produkter

Svenska Bad
Brogatan
335 73 Hillerstorp