spabad från och för Sverige

Som Sveriges största leverantör av spabad är vi stolta över vår kunskap. Den sträcker sig hela vägen från ritbord och design till materialval och tekniska lösningar. Ända sedan starten för 20 år sedan har vårt mål varit att leverera hög kvalitet till ett vettigt pris genom produkter anpassade för svenska förhållanden och svenska hem.

för alla svenska hem

Vi sorterar våra spabad under tre varumärken – Nordpool, Svenska Bad och Svenska Pro. Nordpool är spabad med god standard som har allt man behöver för en bra badupplevelse. I Svenska Bad och Svenska Pro har vi samlat det bästa av vår erfarenhet och kunskap och utvecklat modeller som alla håller toppklass i komfort, design och energieffektivitet.

Nordpool

Att vi heter Nordpool är inte någon slump. Våra bad är utvecklade i Sverige för svenskt utomhusklimat. Vi har lagt extra vikt vid att skapa bad som klarar av att hålla temperaturen uppe även under de kalla vintermånaderna.

Svenska bad

I produktfamiljen Svenska Bad är alla parametrar, från formgivning och material till konstruktion och teknik, helt anpassade till svenska vardagsliv, trädgårdar och klimat. Det ger ett skönt, exklusivt och energismart bad – året runt.

Svenska pro

Med vår byggbara Svenska Pro-serie har vi tagit spabad till en ny nivå. En nivå full av möjligheter som innebär att du kan skapa din egen unika badmiljö. Självklart är baden i serien framtagna med 20 års erfarenhet och kvalitetskomponenter, och passar svenska förhållanden. Simma lugn i snygga och energieffektiva Svenska Pro – oavsett väder och vind.

Spabad för alla – njutning för dig

Svenska Bad är mer än bara en leverantör och producent av bad. Vi är passionerade experter på allt som rör spabad. Vi erbjuder inte bara högkvalitativa produkter utan också service och support efter ditt köp och under ditt spabads livsstid. Vårt mål är att vara din partner hela vägen – från val av bad till installation och underhåll.

Att hitta och välja rätt spabad kräver övervägande och planering. Inte minst eftersom ditt bad kommer vara en långvarig och värdefull del av ditt liv – och ditt hem. Luta dig mot vårt breda sortiment och vår expertis när du väljer ditt spabad.

vanliga frågor och svar

Ett spabad från Svenska Bad håller under lång tid. Däremot behöver du byta pump eller värmare efter några år. Reservdelar finns att köpa direkt från oss på Svenska Bad. Med andra ord är ett spabad en investering du, din familj och dina bekanta kommer kunna njuta av en lång tid framåt. En långvarig bringare av avkoppling och goda stunder.

Vi säljer även spabad med saltvatten. Ett saltvattenspa ger en speciell känsla, lite som att bada i havet. Vattnet är lent och lugnande, samtidigt energigivande. Spabad i saltvatten kräver dessutom mindre kemikalier för att hålla vattnet klart och rent. Vi erbjuder flera modeller som är anpassade för saltvatten, inklusive vårt Nordpool-sortiment och vissa modeller från Svenska Bad och Svenska Pro.

Följande modeller är anpassade för saltvatten:

Nordpool – Tor, Idun, Oden, Sarek och Abisko

Svenska Bad – Earl, Denver, Vancouver och Dallas XL

Svenska Pro – Samtliga modeller i Pro serien är anpassade för saltvatten
Vi erbjuder smidiga lösningar i form av Saltvattenpaket. I saltvattenpaketet ingår uppgraderade pumpar, värmare, munstycken, saltmaskin med mera.

Ett spabad behöver rengöras löpande för att badet ska fungera optimalt och hålla länge. Här får du några tips och råd om hur du tar hand om ditt spabad på bästa sätt.

RENGÖR FILTRET REGELBUNDET, CIRKA TVÅ GÅNGER PER MÅNAD
Ta ur filtret, spraya det med en filter cleaner och lägg ner filtret i en hink med vatten i cirka 30 minuter. Plocka sedan upp filtret och skölj av det under rinnande vatten.

Hur ofta du behöver byta filter beror på hur mycket du använder ditt spabad. Rekommendationen är att byta ut filtret var 4-6 månad, alltså minst två gånger per år.

Om du badar en till tre gånger per vecka i genomsnitt och har kommunalt vatten behöver du byta vatten ungefär 2-4 gånger per år. Har du egen brunn kan du behöva byta vatten oftare beroende på vattenkvaliteten där du bor.

Det finns många hälsofördelar med ett spabad. Du får när du än behagar möjlighet till ett svalkande och avslappnande varmt bad. Att efter en lång dag på jobbet, ett hårt träningspass eller vad det än må vara kunna sjunka ner i ett spabad är magiskt. Det är inte bara skönt, det finns också många ytterligare hälsofördelar rent kroppsligt.

SÄNKT BLODTRYCK
Det finns forskning gjord på vilka eventuella hälsofördelar det finns med att bada varmt. Enligt en publicerad forskningsrapport från 2016 framgår det att det finns en koppling mellan att bada varmt och sänkt blodtryck samt mindre stela blodkärl.

(källa: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5023696/)

BÄTTRE SÖMN OCH MINSKADE STRESSNIVÅER
Ett varmt bad är avkopplande och ger dig möjligheten att komma ner i varv. Ta en stund för dig själv och koppla bort vardagen en aning. En del av våra bad har dessutom inbyggda massagefunktioner vilket skänker ytterligare relaxmöjligheter. Låt ditt spabad bli en källa för lugn, avkoppling och minskad stress. Det kan bättra nattsömnen och livskvaliteten i stort.

ANTIINFLAMMATORISKA EFFEKTER OCH VIKTNEDGÅNG
Enligt en forskningsrapport från 2017 som finns publicerad på NCBI (National Center for Biotechnology Information) framgår det att man kan uppnå liknande effekter av att bada varmt som vid fysisk träning vilket ger ett antiinflammatoriskt skydd och i förlängningen kan påverka vikten positivt. (Källa: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5605168/)

MINSKAD SMÄRTA I RYGG OCH NACKE
Med hjälp av hydroterapi i form av massage och varmt vatten kan du mjuka upp stela leder och muskler samt öka blodflödet till och från hjärnan.