Reningstyper och desinfektion

Små smutspartiklar, mikroorganismer och bakterier förs med ner i spabadet av de som badar och från omgivningen runt badet. För att motverka att bakterier förökar sig måste man desinficera spabadsvattnet på ett varaktigt vis och ta död på mikroorganismerna. Desinfektionen görs med olika metoder som är baserade på klor, aktivt syre eller brom.

Klor

Klor är en av de mest välkända desinfektionsmetoderna. Det är särskilt effektivt vid höga vattentemperaturer, vilket gör det idealiskt för användning i spabad. Men det är viktigt att noggrant övervaka klorhalten för att säkerställa dess effektivitet och undvika överdosering eller underdosering. För att upprätthålla en optimal desinfektion med klor bör klorhalten hållas inom intervallet 1,0–3,0 mg/l (ppm). Det finns olika kemikalier tillgängliga för att uppnå klorbaserad desinfektion. Genom att kombinera kemikalier för korttidsdesinfektion, som snabbt eliminerar bakterier och föroreningar, med kemikalier för långtidsdesinfektion, som upprätthåller en stabil nivå av desinfektion över tid, kan du säkerställa en effektiv och långvarig renhållning av ditt spabad.

Brom

Brom är en annan effektiv desinfektionsmetod för dem som föredrar att undvika klor. Bromtabletter har en hög desinfektionskraft och är luktfria när de används korrekt, vilket gör dem till ett attraktivt alternativ för många spabadägare. Det rekommenderade bromvärdet i ditt spabad bör ligga mellan 2–5 mg/l (ppm).

För dem som önskar ytterligare fördelar kan ett saltreningssystem som In.Clear vara ett utmärkt komplement till ditt spabad. Med In.Clear har du fortfarande brom som huvudsakligt desinfektionsmedel, men du slipper använda andra kemikalier som chockklorering eller UV-lampor. Istället använder du bromsalt, vilket gör underhållet av ditt spabad ännu enklare och bekvämare.

Aktivt syre

Aktivt syre är ännu ett klorfritt alternativ för att hålla ditt spabad rent och säkert. Det är särskilt fördelaktigt för de som är känsliga mot klor eller vill undvika klorlukten. Genom att välja produkter som innehåller aktivt syre som bas och kombinera dem med en aktivator kan du säkerställa en effektiv desinfektion av ditt spabad. Den optimala nivån av aktivt syre bör ligga mellan 5–8 mg/l (ppm) 2 timmar efter dosering. Förutom den regelbundna underhållsdoseringen är det också rekommenderat att genomföra en chockbehandling med aktivt syre varannan vecka.

0
Din varukorg är tom!

It looks like you haven't added any items to your cart yet.

Browse Products

Svenska Bad
Brogatan
335 73 Hillerstorp